משבר גיל 50 ומשהו: חזרתי לאוכף (פרק 4)
והפעם: ציוד הרכיבה הנחוץ. נכון זה יקר, אבל זה ישמור עליכם. וחוץ מזה ההופעה היא חלק לא פחות חשוב
צריך להודות על האמת: רכיבת שטח זה תחביב יקר. אני לא נכנס כרגע לעלויות רכישת האופנוע, הטיפולים, הצמיגים ובטח לא הביטוח. אני רוצה לדבר על ציוד הרכיבה.
רכיבת אנדורו זה ספורט מלהיב אבל דיר באלאק, אל תיכנסו לשטח בלי ציוד בטיחותי מתאים.
להלן רשימת המכולת שלכם טרם התנעה ראשונה:
1. קסדה
קסדת אנדורו היא קלה יותר ומאווררת יותר. תוודאו שהקסדה עומדת בתקני בטיחות כמו ECE האירופאי . הקפידו שתשב בול על הראש. סדר גודל מחיר: 700-2,500 שקל.
2. משקפי רכיבה
משקפי מגן מגנים על העיניים מפני אבק, אבנים מתעופפות, ענפים ועוד. כדאי לבחור משקפי מגן עם אוורור טוב. סדר גודל מחיר: 250-500 שקל
3. כפפות רכיבה
כפפות מבטיחות אחיזה טובה יותר וגם הגנה על כפות הידיים במקרה של נפילה. חשוב שיהיו נוחות ולא מסורבלות. טווח מחירים: 150-250 שקל.
4. שריון גוף
שריון גוף מגן חיוני להגנה מפני נפילות ומכות. יש "חליפת לחץ" שמכסה את כל פלג הגוף העליון ויש חלקים נפרדים. צריך לוודא שהשריון, "צבי צב", לא מסרבל את התנועה שלכם. טווח מחירים: 500-1,400 שקל.
5. חליפת רכיבה
חולצה מאווררת שלובשים מעל מגיני החזה. מכנסי רכיבה שצריכים לאכלס בנוחות את מגיני הברכיים. עשויים מחומרים עמידים שלא ייקרעו בקלות בזמן נפילה. טווח מחירים: 500-900 שקל.
6. מגיני ברכיים
מגיני ברכיים שיישבו במקום, יאפשרו למפרק לעבוד ולא יזוזו. כדאי לרכוש גרביים ארוכים. הם ימנעו שפשופי עור עקב המגינים. טווח מחירים: 300-2,700 שקל.
7. מגפי רכיבה
מגפי רכיבה כבדים ומסורבלים. דורשים תקופת הסתגלות מסוימת. אבל משקלם בזהב – יתנו לכם הגנה חיונית לקרסוליים ולכפות הרגליים. גם במקרה נפילה וגם במגע עם חלקים לוהטים באופנוע. רצוי לבחור מידה אחת גדולה מהרגיל. כפות הרגליים נוטות להתנפח בזמן רכיבה מאומצת בימים חמים. טווח מחירים: 800-2,000 שקל.
8. חגורת גב
לשמור על אזור הגב התחתון והכליות. מחזיק את הכל במקום ומקטין כאב ואי נוחות בזמן רכיבה. טווח מחירים: 200-400 שקל.
וגם:
9. מערכת מים
תיק שיישב טוב וצמוד על הגב עם מיכל מים ומקום לחטיפי אנרגיה, פריטי עזרה ראשונה וכו'. טווח מחירים: 200-800 שקל.
10. ערכת כלים
האם אתם רוכבים עם פנימיות וזקוקים לכפות להחלפה ופנימית חלופית? או משתמשים במוסים ושוכחים מהצרה הזאת שנקראת פנצ'ר בשטח?
לסיכום. הציוד אמנם יקר אבל חיוני. אל תוותרו עליו, גם ברכיבות קצרות "ליד הבית". וחוץ מזה, טקס ההתלבשות הוא חלק מהכיף ומכניס אתכם לאווירה הנכונה ולמיקוד המתאים לקראת הרכיבה.
חוזר לאוכף – פרק 3
חוזר לאוכף – פרק 2
חוזר לאוכף – פרק 1
: הי הי
הי יואב ק. גם אני יואב ק. קורס 9… אצלי הדגדוג הפך לבילתי נסבל אחרי 25 שנים בהם נמנעתי מאופנוע, ירדתי בגלל תאונה ועברתי לג׳יפים… אז עדיין על 690 כתום, מגיע לשטח עליו ולא על נגרר, אחלה כלי, בסדר בכביש, מעולה בשטח. כי חשוב- מצליח להרים אותו לבד אחרי נפילות.. שמור על עצמך ותהנה המון