30.09.2026 רביעי >

מעמק האלה דרך עדולם לחירבת עיתאב

נופים, מערות, היסטוריה, מים ואתגרי שטח – במסלול אחד בשפלת יהודה

לרכב קשוח בלבד

לרכב קשוח בלבד - קל/בינוני

עדולם קשוח10
ההרשמה בעיצומה!

עמק האלה נראה היום שקט ופסטורלי, אבל לאורך ההיסטוריה עברו כאן דרכים חשובות, הוקמו יישובים ונעו צבאות. זה גם המקום שבו, לפי הסיפור המקראי, עמד דוד מול גוליית. אנחנו נתחיל בעמק ונעלה לרכס שמוביל לעדולם ולכיש. בדרך נחפש מערות עתיקות, נעצור לארוחת בוקר במערת קולומבריום מסתורית, נעלה לתצפיות ונגלה פינות מפתיעות של שפלת יהודה. יהיו גם כמה אתגרוני עבירות, נקבה מרשימה ומקור מים שמסתתר בשטח. נסיים בחירבת עיתאב, מול הנוף הפתוח של הרי ירושלים והשפלה, ומשם נמשיך לבר גיורא. זה טיול שמחבר בין סיפור, נוף ושטח, בלי לנסוע רחוק מהמרכז.

  • בהובלת צביקה גבאי, מדריך מוסמך שטח של שבילים 4X4
    הכר את המדריך
  • ליצירת קשר עם מוביל הטיול, צביקה גבאי 050-621-5300
  • ליצירת קשר עם שבילים לחצו כאן
  • נפגשים: 9:00 משרדי קק"ל בעמק האלה (מיקום WAZE יישלח למשתתפים)
  • מסיימים: 16:00 בר בהר (ליד הישוב בר גיורא)

נתחיל את היום בעמק האלה, ונכיר את הסיפור שמאחורי המקום: מקור השם, הדרכים שעברו כאן והסיפור המקראי של דוד וגוליית.
מכאן נטפס לרכס שמוביל לעדולם ולכיש. בדרך נעצור לארוחת בוקר במערת קולומבריום מסתורית, שבה מאות גומחות שנחצבו בסלע ושימשו לגידול יונים.
נמשיך לתל עדולם, לתצפית רחבה על שפלת יהודה ולהפתעה שמחכה בדרך. משם נצפה על גבעת הל"ה ונמשיך לחורבת חנות.
כאן מתחיל קטע שטח מעט יותר טכני, עם כמה אתגרוני עבירות מהנים בדרך לעין תנור. במקום נבדוק את הנקבה המרשימה שנבנתה סביב מקור המים. ייתכן שיהיו מים, בהתאם לעונה ולתנאי השטח.
מעין תנור נמשיך לחירבת עיתאב. שרידי החורבה נמצאים על רכס גבוה, ומכאן נפתחת תצפית רחבה לכיוון הרי ירושלים והשפלה.
נסיים את הטיול בבר גיורא.

בדרך נעבור בין נופים פתוחים, מערות, אתרי עתיקות ופינות פחות מוכרות של שפלת יהודה. זהו טיול שמשלב סיפור והיסטוריה עם הליכה בשטח, תצפיות, מים וקצת אתגר בדרך.

 

עדולם קשוח6

מה מחכה לנו?

  • עמק האלה והסיפור שמאחוריו
  • רכס עדולם ותצפיות רחבות
  • מערת קולומבריום וארוחת בוקר בשטח
  • תל עדולם והפתעה בדרך
  • תצפית על גבעת הל"ה
  • חורבת חנות
  • אתגרוני עבירות
  • עין תנור והנקבה
  • חירבת עיתאב
  • סיום בבר גיורא

למי הטיול מתאים?

למי שאוהב טיולי שטח שיש בהם יותר מהליכה בשביל מסומן.
יש כאן עליות וירידות, הליכה בשטח, מערות וקטעי עבירות. לא צריך להיות נהג שטח או מטייל מקצועי, אבל כן צריך להגיע עם נכונות ללכת, לטפס ולהתלכלך קצת.

מה להביא?

נעלי הליכה סגורות ונוחות עם אחיזה טובה.
כובע, קרם הגנה, לפחות [כמות] ליטרים מים לאדם ואוכל ליום הטיול.
כדאי להביא גם פנס קטן למערות ולנקבה ובגדים שמתאימים להליכה בשטח. סביר שהם יתלכלכו.

 

גבעת הקרב הר סנסן מיצובישי פאג'רו מצפה מצפור תצפית

 

למה לטייל איתנו?

1. החברה המובילה בטיולי שטח 4X4 בישראל.
2. אלפי לקוחות מרוצים מאז שנת 2005.
3. צוות מדריכים מנוסים ואחראים.
3. הכוונה מדויקת בשטח. שקט נפשי למטיילים.
4. מסלולים בדוקים שנבחרו בקפידה.
5. הדרכת תוכן גיאוגרפי, היסטורי ועוד - חוויה עשירה לכל יושבי הרכב.

עלות הטיול
390 ש"ח לרכב
360 ש"ח לרכב (לחברי מועדון)
להצטרפות למועדון >>
30.09.2026 רביעי
מעמק האלה דרך עדולם לחירבת עיתאב

דגמי רכב המתאימים לטיול זה:

איסוזו טרופר/רודיאו, ג'יפ רנגלר, ג'יפ גרנד צ'רוקי (שימו לב: דגמים חדשים – יש להתייעץ עם המדריך), טויוטה פראדו/לנדקרוזר, מיצובישי פאג'רו, ניסאן טראנו, לנדרובר דיסקברי 1-2-3-4-5, לנדרובר דיפנדר, סוזוקי ג'ימני, סוזוקי גרנד ויטארה מוגבה, סאנגיונג רקסטון (שימו לב: דגמים חדשים – יש להתייעץ עם המדריך), פורד ברונקו, יונדאי טראקאן, טויוטה היילקס, מיצובישי מגנום/האנטר/טרייטון עם נעילה אחורית ועוד.

עדולם19

 

דיסקברי לכיש אתגרי

  • נפגשים: 9:00 משרדי קק"ל בעמק האלה (מיקום WAZE יישלח למשתתפים)
  • מסיימים: 16:00 בר בהר (ליד הישוב בר גיורא)
  • בהובלת צביקה גבאי, מדריך מוסמך מוסמך שטח של שבילים 4X4
    הכר את המדריך
  • ליצירת קשר עם מוביל הטיול, צביקה גבאי 050-621-5300
  • ליצירת קשר עם שבילים לחצו כאן

חושפים את הפסיפס בחורבת חנות

חושפים את הפסיפס בחורבת חנות

עדולם קשוח4


עלות הטיול
390 ש"ח לרכב
360 ש"ח לרכב (לחברי מועדון)
להצטרפות למועדון >>
30.09.2026 רביעי
מעמק האלה דרך עדולם לחירבת עיתאב